Koncertaftener

Et lyttende publikum: Patrick, Viktoria og Berit - foto: Bjørn Giesenbauer

Værkstedet har tilknyttet en fast scene, hvor medlemmerne kan komme og prøve deres materiale af. Det er på kulturstedet Gyngen, som i det daglige er en fungerende restaurant, men i aftentimerne er der ofte underholdning fra byens undergrund.

Koncerterne på Gyngen er fastlagt til den 3. onsdag i hver måned fra kl.: 21:00 til 23:00. I dette tidsrum spiller 3 sangskrivere og en vært holder styringen af programmets forløb.

Den omtalte vært er ofte en ny person fra gang til gang, men fælles for alle er, at det er et medlem af Århus Sangskriverværksted. Værtsrollen, tjansen som vært og hvad det indeholder er beskrevet nedenfor.

Værtsrollen på Gyngen går i alt sin enkelthed ud på, at man skal få aftenen til at hænge sammen rent musikalsk. En typisk aften har 3 singer/songwriters på plakaten, hvor værten er den fjerde person.

Værten åbner ballet med lidt info omkring Århus Sangskriverværksted. Hvornår, hvor og hvorfor. Dernæst lægger værten for med en af sine egne sange. Inden da har værten desuden indhentet oplysninger om de optrædende, så denne kan præsentere de enkelte. Det er også værtens opgave af sikre sig kontakt til aftenens lydtekniker.

Den første sangskriver bliver dernæst introduceret. Værten har snakket lidt med hver enkelt sangskriver, og har dannet sig et klart overblik over hver enkelt singer/songwriters musikalske univers. Mellem hver enkelte optrædende, skal værten på scenen, for at introducere den næste sangskriver.

Mellem anden og tredie sangskriver holdes der en kort pause af 15 minutters varighed. Op til pausen gives der information omkring resten af aftenens forløb og eventuelle beskeder fra baren. Efter endt pause er stemningen gerne løssluppen på Gyngen, og værten forsøger at få stemningen tilbage på et lytte niveau. Sangskriverne fortjener deres fulde opmærksomhed omkring deres tekster, derfor er det rart for dem at der er en vis ro.

Aftenens tredie og sidste sangskriver kommer på scenen. Efterfølgende slutter værten traditionelt af med at spille en af sine egne sange. Det foregik for år tilbage i lyset af stjernekastere. Om det skal genindføres er værten selv herre over. Det er lidt kult, men ikke obligatorisk. Eventuelle stjernekastere står værten selv for anskaffelse af.

Uanset om der sluttes af med stjernekastere og dæmpet ly, eller ej, er det vigtigt at aftenen samles op og sluttes af på en god måde, og selvfølgelig med tak til alle medvirkende.

Lydprøve
Der er lydprøve på Gyngen fra 20:00 til 21:00. Alle der optræder skal deltage i denne prøve, så lyden bliver så optimal under koncert som muligt.

Koda
Der udbetales naturligvis KODA til de optrædende der er medlem af KODA. I dette tilfælde er det Gyngen der står som arrangør af koncerterne.

Læske
Århus Sangskriverværksted har i kontrakten med Gyngen en aftale om, at de optrædende er bevilliget 3 store fadøl eller sodavand hver.

Strenge
ÅSV’s sponsor Akustikken, sponsorer et sæt Martin strenge til de optrædende. Strengene bliver overrakt de optrædende på selve aftenen for koncerten. Værten skal på forhånd kontakte de optrædende vedrørende ønsker omkring type og tykkelse.

Booking
Hvis du har lyst til at spille på Gyngen, skal du kontakte Misha Hoekstra på gyngen@sang-skriver.dk eller mobil 2298 5543.
 Det er et krav at du er betalende medlem af foreningen og derved har haft en sang på værksted, før du har adgang til scenen på Gyngen.

Patrick V. Bentsen på scenen, Gyngen 2016 - foto: Bjørn Giesenbauer